بلاگ

نکات زیرپوستی در مورد ری گیری و اَنگ زدن طلا

ری‌گیری و اَنگ زدن طلای آب‌شده

اگر کمی خود را درگیر بازار طلا کرده باشید حتماً تاکنون اصطلاحاتی مثل ری گیری و انگ زدن به گوشتان خورده است که قطعاً می‌خواهید از آن‌ها سر دربیاورید در این مقاله‌ی دی اجرت به طور کامل درباره‌ی ریگیری، مراحل ریگیری، انگ زدن، هزینه‌ی ریگیری و اینکه اصلاً چرا ریگیری مهم است، توضیح داده‌ایم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

ری‌گیری چیست؟

برای اینکه مفهوم ریگیری را بهتر و عمیق‌تر متوجه شوید؛ مجبور هستیم یک بار دیگر از اول همه چیز را در مورد طلا مرور کنیم؛ در مقاله‌ی مصنوعات طلا متوجه شدیم به دلیل نرم بودن طلای خام استخراج شده از معادن، آن را با فلزات دیگری مانند مس ترکیب می‌کنند و طلا را به صورت آلیاژ در می‌آورند؛ همچنین در مقاله طلای آب‌شده نیز دانستیم که وقتی مصنوعات طلا، کهنه می‌شوند یا به هر دلیلی صاحبانشان آن‌ها را به طلافروش‌ها می‌فروشند که در نهایت، طلافروشان این طلاها را با نام طلای متفرقه ذوب می‌کنند و به صورت قطعات آب‌شده در می‌آورند. دقیقاً اصل مطلب همین جاست! وقتی که طلاهای متفرقه را ذوب می‌کنند دیگر عیار آن، به طور دقیق معلوم نیست و نمی‌شود به این راحتی‌ها آن را حدس زد؛ در این صورت آن قطعه طلای آبشده را به آزمایشگاه‌هایی می‌فرستند که به آن ری گیری می‌گویند. همچنین می‌توان گفت به عیار سنجی قطعات آب‌شده توسط آزمایشگاه‌های معتبر زیر نظر اتحادیه ری‌گیری می‌گویند؛ البته ریگیری مراحلی دارد که در ادامه در مورد آن صحبت می‌کنیم.

مراحل ری‌گیری طلا

همان‌طور که گفتیم برای آنکه از عیار طلای آب‌شده مطمئن شوند، آن را به ریگیری می‌فرستند برای این کار، قطعه‌ی کوچکی از طلای آب شده را ( کمتر از نیم گرم ) با قیچی دسته بلند که بیشتر برای این کار استفاده می‌شود، می‌بُرند و به ری گیری ( آزمایشگاه ) می‌دهند تا روی آن قطعه‌ی کوچک از طلای آبشده آزمایش‌هایی انجام دهند و عیار آن را اعلام کنند. ری‌گیری، این قطعه را در پاکتی می‌گذارد و رسیدی را که بابت نمونه‌ای که به او داده‌اید به شما تحویل می‌دهد ( در ادامه نمونه‌ای از رسیدهایی که مراکز ری‌گیری به مشتریان خود می‌دهد را به نمایش گذاشته‌ایم )؛ با داشتن این رسید شما می‌توانید پس از پایان کار نمونه‌ی خود را از ریگیری تحویل بگیرید. همچنین ری‌گیری، شماره‌ی رسید را روی طلای آبشده درج می‌کنند و اَنگ می‌زنند؛ که با استفاده از این شماره می‌توانید از عیار طلایتان با خبر شوید. نکته‌ی مهم دیگری که باید بدانید این است انگی که ری‌گیری‌های تهران روی طلای اب شده می‌زنند ۶ رقمی است که علاوه بر تماس با خود مرکز ری گیری، از تلفن گویای اتحادیه‌ی تهران نیز می‌توان با گفتن انگ روی طلای ابشده، جواب عیار را گرفت. این در حالی است که انگی که توسط ری گیری ‌های شهرستان روی طلای ابشده زده می‌شود ۴ رقمی است و فقط با تماس با خود ری گیری که آن انگ را زده، می‌توان جواب عیار طلا را گرفت.

سوت چیست؟
بیشتر بخوانید

قبض رسید ریگیری

انگ طلا چیست؟

احتمالاً در صحبت‌های بالا با مفهوم انگ زدن کم و بیش آشنا شده‌اید، لُپ کلام؛ انگ زدن همان شماره‌ای است که توسط ری گیری پس از مشخص کردن عیار طلا روی آن می‌کوبد و همانطور که گفتیم شما می‌توانید با استفاده از این شماره و تماس با اتحادیه یا خود مرکز ری گیری از عیار طلای اب شده خود با خبر شوید. پس اگر از شما خواستند انگ طلای آب‌شده را بخوانید یا اینکه اصطلاحاً از شما پرسیدند: ( انگ ابشده چنده؟ )، باید همان شماره‌ای که روی آب‌شده درج شده است را بخوانید. همچنین علاوه بر شماره رسید، نام ریگیری نیز روی طلای آب‌شده کوبیده می‌شود.

نام ری گیری و انگ زده شده روی طلا ابشده

چرا ری‌گیری، چرا اَنگ

حال شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چرا طلای آب شده باید توسط ری گیری اَنگ زده و عیار سنجی شود چرا خود و صاحبان طلا با وسیله‌ای مثل سنگ محک ، خود عیار طلا را تشخیص نمی‌دهند؟

اولاً باید گفت وقتی که طلای آب شده انگ نخورده و پایش به ری گیری باز نشده جنسی به شمار می‌آید که بهایش مشخص نیست و خریداران سودجو که دنبال هر بهانه‌ای هستند تا در سر مال بزنند قطعاً قیمتی ارزان‌تر از آنچه که دارد را به شما پیشنهاد می‌دهند. پس از آنجا که کسی حاضر نیست روزه‌ی شک‌دار بگیرد بهتر است قبل از آنکه طلای آب‌شده‌ی خود را بفروشید، عیار دقیق آن را بدانید.

ثانیاً اینکه، همه‌ی ما به خوبی می‌دانیم با کم و زیاد شدن عیار طلا قیمت هر گرم طلا تغییر می‌کند، پس همینطور کشکی کشی نمی‌شود عیار طلای اب شده را مشخص کرد باید این عیار در جایی مشخص شود که هم خریدار و هم فروشنده‌ی طلای آب شده، قبولش داشته باشند؛ در اینجا فقط آزمایشگاهی بی طرف دقیق و معتبر می‌تواند مورد اعتماد دو طرف معامله قرار گیرد.

سوال درگوشی و جواب درگوشی شماره شش
بیشتر بخوانید

ثالثاً در ریگیری‌ها با روش‌های خاص و دقیقی که مورد تایید استانداردهای جهانی هست عیار طلا را می‌سنجند که امکانات آن در طلافروشی‌ها و کارگاه‌های طلاسازی پیدا نمی‌شود. ( در مورد سنگ محک نیز باید بگوییم که به طور دقیق نمی‌شود از آن برای عیار سنجی استفاده کرد چرا که دقیق نیست و با استانداردهای جهانی مغایرت دارد. بیشتر افراد از سنگ محک برای تشخیص طلای اصل از طلای تقلبی کمک می‌گیرند. )

هزینه‌ی ری‌گیری و انگ زدن طلا

مطمئناً مراکز ری گیری در راه رضای خدا طلاهای متفرقه‌ی شما را ذوب نمی‌کنند و انگ نمی‌زنند؛ قطعاً مبلغی را بابت دست‌مزد یا کارمزد از شما می‌گیرند که آن هر ساله از طرف اتحادیه طلا و جواهر مشخص می‌شود. هزینه‌ی دست مزدی که مراکز ری گیری از شما دریافت می‌کند به ازای ذوب و عیار سنجی ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم طلا ۰۰۰, ۳۵ تومان است و به ازای هر ۱۰۰ گرمی که وزن طلا بیشتر شود، به هزینه‌ی آن ۰۰۰, ۱۵تومان اضافه می‌شود؛ مثلاً اگر ۳۰۰ گرم طلا داشته باشید هزینه‌ی ذوب و عیار سنجی آن ۵۰,۰۰۰ تومان می‌شود.

همچنین قابل ذکر است که مراکز ریگیری فقط و فقط روی طلای آب شده‌ای انگ می‌زند که مراحل ذوب را خودش انجام داده باشد، یعنی اگر طلای ابشده‌ای در کارگاه‌های طلاسازی ذوب شده باشد، ( که اصطلاحاً به آن ذوب کارگاهی می‌گویند ) ریگیری فقط عیار آن را اعلام می‌کند ولی دیگر روی آن اَنگی نمی‌زند مگر اینکه، آن طلای ابشده را خودش بار دیگر ذوب کند و در قالب‌هایی به نام ریژه بریزد و آن را عیار سنجی کند و انگ بزند.

سوال درگوشی و جواب درگوشی شماره سی و هشت
بیشتر بخوانید

سخن پایانی

جا دارد که در انتهای این مقاله تاکید کنیم اگر پا در این بازار پر استرس طلای آب‌شده می‌گذارید کمتر ریسک کنید و در معاملات خود همه‌ی جوانب را بسنجید، از جای معتبر خرید کنید و حتماً قبل از خرید، انگ زده شده روی طلا ابشده را با تماس به آن ری گیری بسنجید و عیار آن را چک کنید، همچنین هیچ‌گاه طلای آب‌شده‌ای نخرید که روی آن انگ نزده باشند حتی اگر فروشنده آشنای شماست یا به او اعتماد کامل دارید! چراکه خرید و فروش طلای آب‌شده دَنگ و فَنگ‌های خودش را دارد و همیشه سودجویانی در کمین نشسته‌اند تا سر ما را کلاه بگذارند پس همانطور که گفتیم در خرید فروش طلا ابشده هوشیار باشید و بی‌گُدار به آب نزنید.

«با ذکر منبع، کپی این مطلب بلامانع است»

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. در پاراگراف چهارم عبارت -لب کلام- صحیح است ، نه لپ کلام – (لبخند)
    در مورد روش های ری گیری (ذوب ، XRF ، …) مطلب اضافه نمایید
    تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا