
چهارشنبه ۱۴۰۰/۱۱/۲۰، (دی اجرت): رشد طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی رشد قیمتی که شب گذشته داشت را حفظ کرد و نزدیک به بالاترین حد دو هفته اخیر ایستاد.
انتظاراتی که برای بالاتر رفتن نرخ تورم وجود دارد، تا حدود زیادی روی قیمتها تاثیر گذاشته است زیرا موضع بانک مرکزی آمریکا برای افزایش نرخ بهره در قیمتها لحاظ شده است.
بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با ۰.۱ درصد افزایش، به ۱۸۲۷ دلار و ۳۷ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز گذشته به ۱۸۲۸ دلار و ۶۸ سنت صعود کرده بود که بالاترین قیمت از ۲۶ ژوئن بود.
در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس ۰.۱ درصد افزایش یافت و به ۱۸۲۹ دلار و ۱۰ سنت رسید. بهای معاملات این بازار روز سه شنبه با ۰.۳ درصد افزایش، در ۱۸۲۷ دلار و ۹۰ سنت بسته شده بود.
رشد طلا و پیش بینی شاخص طلا
سونی کوماری، استراتژیست کالا در گروه ANZ اظهار کرد: انتظاراتی که برای بالاتر رفتن نرخ تورم وجود دارد، تا حدود زیادی روی قیمتها تاثیر گذاشته است زیرا موضع بانک مرکزی آمریکا برای افزایش نرخ بهره در قیمتها لحاظ شده است.
قیمت طلا از ابتدای سال میلادی جاری در بازه معاملاتی محدودی حبس شده و بین نگرانیهای تورمی و انتظارات رو به رشد از افزایش نرخ بهره بانک مرکزی آمریکا گیر کرده است.
آمار تورم آمریکا روز پنج شنبه منتشر می شود. پیشبینی میشود شاخص قیمت مصرف کننده آمریکا در ژانویه بر مبنای سالانه ۷.۳ درصد رشد کرده است که بزرگترین افزایش از سال ۱۹۸۲ خواهد بود و می تواند فشار بر فدرال رزرو برای تسریع تحکیم سیاست پولی را تشدید کند. اگر چه طلا پناهگاه امن دارایی در برابر تورم به شمار میرود اما افزایش نرخها هزینه نگهداری این فلز که دارایی بدون بازدهی است را کمتر میکند.
بازده اوراق خزانه ۱۰ ساله آمریکا نزدیک بالاترین رکورد خود از نوامبر ۲۰۱۹ که روز سه شنبه به آن صعود کرده بود، قرار گرفت.
وانگ تائو، تحلیلگر فنی رویترز پیش بینی کرد اونس طلا ممکن است مقاومت در سطح ۱۸۳۶ دلار را تست کند و شکسته شدن بالای این سطح میتواند به صعود تا سطح ۱۸۵۴ دلار منتهی شود.
بر اساس گزارش رویترز، موجودی طلای “اس پی دی آر گلد تراست” که بزرگترین صندوق ETF تحت پشتوانه طلا در جهان است، روز سه شنبه ۰.۴ درصد افزایش یافت.
در بازار سایر فلزات ارزشمند، بهای هر اونس نقره برای تحویل فوری با ۰.۴ درصد افزایش، به ۲۳ دلار و ۲۷ سنت رسید. بهای هر اونس پلاتین برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد کاهش، ۱۰۳۰ دلار و هشت سنت معامله شد. بهای هر اونس پالادیم برای تحویل فوری با ۰.۲ درصد کاهش، به ۲۲۴۳ دلار و ۶۷ سنت رسید. ( خبرهای قدیمی بخوانید.)
با توجه به جزء ۲ بند «ب» ماده (۲۶) قانون مالیات برارزش افزوده در خصوص عرضهکنندگان کالا و خدمات طلا، جواهر و پلاتین مقرر شده که “اجرت ساخت، حقالعمل و سود فروشنده کالاهای موضوع این بند، مشمول مالیات و عوارض با نرخ ۹ درصد شود. ”
حال با توجه به اینکه این قانون از امروز (دوشنبه/١٣ دی ١۴٠٠) اجرایی میشود، ابراهیم محمدولی- رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران- نحوه اجرای این قانون را به واحدهای صنفی خود ابلاغ کرد:
در متن اعلامی اتحادیه طلا و جواهر تهران آمده است:
« توجه همکاران ارجمند را به موارد ذیل جلب مینماید:
۱- نظر به اینکه با اجرایی شدن قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰/۰۳/۰۲ اصل طلا ، جواهر و پلاتین به کار رفته در مصنوعات ساخته شده از فلزات مزبور از تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۱۳ معاف از مالیات و عوارض است؛ صرفاً اجرت ساخت، حقالعمل و سود فروشنده کالاهای موضوع این بند مشمول مالیات و عوارض با نرخ ٩ درصد ( ۹ ٪ ) است.
ذا ضرورت دارد فروشندگان مصنوعات طلا یاد شده نسبت به تفکیک موارد معافیت (اصل طلا ، جواهر وپلاتین به کار رفته در مصنوعات ساخته شده) از سایر موارد در صورتحساب فروش صادره اقدام نمایند تا امکان محاسبه و دریافت مالیات و عوارض بر مبنای اجزای یاد شده مشمول باشد.
۲- براساس قانون مذکور، فروشندگان مصنوعات ساخته شده از طلا، جواهر و پلاتین از تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۱۳ به هیچ عنوان مجاز به دریافت مالیات و عوارض ارزش افزوده از اصل طلا، جواهر و پلاتین نیستند و در صورت عدم رعایت بند ( ۱ ) نهتنها باید مالیات و عوارض دریافتی را عودت نمایند بلکه مشمول جریمهای معادل دو برابر مالیات و عوارض دریافتی نیز میشوند که غیر قابل بخشودگی است.»
انتهای خبر
منبع: اتحادیه صنف فروشندگان و سازندگان طلا، جواهر، نقره و سکه تهران