
شنبه ۱۴۰۰/۱۱/۳۰، (دی اجرت): ثبات قیمت طلا تحت تاثیر ثبات قیمت دلار ثابت باقی ماند. نایب رئیس دوم اتحادیه طلا با تائید این خبر گفت: بازار طلا راکد است و فعلا خرید و فروشی نمیشود. پیشبینی میشود ثبات قیمت طلا ادامهدار باشد.
هر چند در این مدت انس جهانی طلا افزایش قابل توجهی داشته است اما ثبات قیمت دلار مانع افزایش قیمت طلا شد.
در دو هفته اخیر قیمت طلا در بازارهای جهانی حدود ۵۷ دلار افزایش پیدا کرد. فعالان بازار میگویند این اتفاق ناشی از تحولات اخیر اوکراین و افزایش نرخ تورم آمریکا است.
آیا ثبات قیمت طلا در هفته اول اسفند ادامهدار است؟ نایب رئیس دوم اتحادیه طلای تهران گفت: با توجه به اینکه ثبات قیمت دلار در آستانه مذاکرات ثابت باقی مانده پیشبینی میشود ثبات قیمت طلا در هفته آینده ادامهدار باشد.
محمد کشتیآرای توضیح داد: انس طلا تحت تاثیر تحولات اوکراین روند افزایشی پیدا کرد.البته علاوه بر آن افزایش نرخ تورم آمریکا در افزایش قیمت طلا بیتاثیر نیست. اکنون حباب سکه به ۱۵۰ هزار تومان رسید. این نشان میدهد تقاضا برای خرید سکه و مصنوعات طلا در شب عید کمتر از گذشته شده است.
او بیان کرد: دو سال است که در شب عید تقاضایی برای خرید طلا مشاهده نمیشود. پیشبینی میشود امسال هم شب عید تقاضایی برای خرید طلا وجود نداشته باشد.
ثبات قیمت طلا چگونه میشود؟
از سوی دیگر نادر بذرافشان، دبیر هیات مدیره اتحادیه طلا گفت: این روزها فروشنده سکه در بازار زیاد شده است. اینکه چرا در بازار فروشنده سکه و طلا زیاد است ممکن است به اتفاقا اخیر مذاکرات ارتباط داشته باشد.
او بیان کرد: با آن که در آستانه شب عید قرار داریم اما هیچ خریداری برای طلا و سکه وجود ندارد. پیشبینی میشود این ثبات قیمت طلا ادامهدار باشد.
فروشندگان طلا میگویند علی رغم کاهش قیمت طلا، حذف مالیات بر ارزش افزوده و پیش رو بودن اعیاد رجب اما تقاضا برای خرید طلا در بازار فروکش کرد.
پیشتر محمد کشتیآرای نایب رئیس دوم اتحادیه طلای تهران گفت: بحران اوکراین بر قیمت نفت و انس جهانی اثرگذار است. همچنین نتیجه مذاکرات هم بر قیمت طلا در بازار ایران تاثیر دارد.
هزینههای دولت تعیین کننده نرخ ارز!
فردین آقابزرگی، کارشناس بازارهای مالی در گفتگو با تجارتنیوز میگوید: قیمت دلار طی هفته آینده در مرز ۲۷ هزار تومانی باقی میماند.
وی توضیح میدهد: دلار نوشتاری و اقتصادی ما تفاوت دارد. دلار نوشتاری تقریبا ۲۷ هزار تومان است؛ اما دلار اقتصادی یا عملیاتی که برای کالاهای وارداتی استفاده میشود در محدوده ۳۰ هزار تومان است.
این کارشناس بازارهای مالی با اشاره به وضعیت کشور میگوید: تجربه ۳۰ سال گذشته افزایش حجم نقدینگی و خلق پول را نشان میدهد. خلق پول در کشور نسبت به سال گذشته متوسط ۲۵ درصد رشد کرده و اکنون بالغ بر چهار هزار و ۸۰۰ همت نقدینگی داریم.
آقابزرگی ادامه میدهد: با توجه به تحریمها و مشکلات صادرات و واردات، دولت به طور فزآینده بودجه خود را نسبت به سالهای گذشته افزایش داده است. یعنی بخش عمده و یا تمامی منابع ارزی، دورن بدنه بزرگ دولت برخلاف اصل ۴۴ قانون اساسی تبدیل به هزنیه میشود.
وی توضیح میدهد: یعنی درآمدزایی دوهزار و ۲۰۰ همت بودجه که مربوط به شرکتها و بانکهای دولتی شامل هفت شرکت گاز، بخش و پالایش، شرکت نفت، ملی بازرگانی، بانک ملی و سپه است و این شرکتها حدود ۹۴ درصد از زیان بودجه را به خود اختصاص دادهاند.
دلار ارزان میشود؟
این کارشناس بازارهای مالی تاکید میکند: باتوجه به زیان ۹۴ درصدی، هرچقدر منابع ارزی داشته باشیم صرف دولت خواهد شد.
آقابزرگی اظهار میکند: نقدینگی کشور روند صعودی دارد. در نتیجه میتوان گفت که این ارز یک روند آهسته و پیوسته افزایشی را داشته باشد.
این کارشناس بازارهای مالی ادامه میدهد: البته دولت سعی میکند با ارزپاشی یا شوکهای ناشی از تصمیمات سیاسی نرخ ارز را در یک مقطع کوتاه سرکوب کند.
آقابزرگی در نهایت میگوید: نرخ واقعی ارز مبتنی بر حجم نقدینگی، حجم هزینههای دولت و رشد اقتصادی تعیین میشود. با شرایط حال حاضر قیمت دلار در میان مدت روبهبالا است.
انتهای خبر
منبع: تجارت نیوز